top of page

Meubels opknappen heeft vele voordelen. 

Hoe gaan wij te werk?

Na dat de meubels zijn opgehaald door ons of gebracht door de klant. worden deze indien mogelijk gedemonteerd.

In de meeste gevallen stralen wij de meubels eerst.

Ten eerste zodat de nieuwe kleur en laklaag prefect hecht op de gestraalde ondergrond. Ten tweede voor een mooiere met meer detail in het meubel. Door het stralen komen de zachte delen van het hout iets dieper te liggen waardoor de tekening van het hout voor meer naar voren komt. 

Dus naast dat u een meubel laat maken in uw smaak qua kleur krijgt deze ook meer detail. 

Na het stralen worden de meubels zorgvuldig geschuurd. Het schuren zorgt voor een gladder oppervlakte.

Als het op te knappen meubel geschuurd is kan deze gekleurd worden. In veel gevallen gebeurd dit met beits. Beits trekt in het hout en is transparant zodat de uitstraling en de kleur van het hout zelf  ook invloed heeft op het opgeknapte meubel. 

De kast, tafel, dressoir etc.. kan ook in een dekkende kleur gespoten worden. Meestal worden hier RAL kleuren voor gebruikt. Maar iedere kleur is mogelijk. 

Na het aanbrengen van de beits of kleur kkan het meubelstuk afgewerkt worden met een beschermlaag. Hier zijn ook weer verschillende afwerkingen in. Zoals met een mat lak (natuureffect lak), een zijdeglans of hoogglans. 

Nadat de meubels gecontroleerd zijn pakken wij deze in in een beschermfolie eigenlijk weer als nieuw.  Dan kunnen de meubels weer opgehaald of bezorgd worden.

bottom of page